Søk i denne bloggen

lørdag 6. september 2014

Rabarbra og bringebærmarmelade med sjokolade


En marmelade som virkelig smaker sjokolade, marmeladen inneholder litt for mye sukker etter min smak, så jeg minsket litt på den sukkermengden som står i oppskriften, det kan du også gjøre hvis du synes det blir for mye sukker. Ellers er dette en nydelig marmelade til ost, eller på en sjokolade panna cotta.

DU TRENGER:

250 gr rabarbra i tynne skiver
250 gr bringebær
250  - 350 gr sukker
Saft av 1 sitron
125 gr mørk sjokolade (70 %)


Bland finkuttet rabarbra, bringebær, sukker og sitronsaft i en kasserolle. Sett på lokk og la kasserollen stå i ca. 2 timer. Varm langsomt opp  og la marmeladen småkoke i ca. 1 time. Brekk sjokoladen i biter og putt bitene i marmeladen, rør rundt til sjokoladen er smeltet inn i marmeladen. Hell marmeladen på rene varme glass som oppevares kaldt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar