En marmelade som virkelig smaker sjokolade, marmeladen inneholder litt for mye sukker etter min smak, så jeg minsket litt på den sukkermengden som står i oppskriften, det kan du også gjøre hvis du synes det blir for mye sukker. Ellers er dette en nydelig marmelade til ost, eller på en sjokolade panna cotta.
DU TRENGER:
250 gr rabarbra i tynne skiver
250 gr bringebær
250 - 350 gr sukker
Saft av 1 sitron
125 gr mørk sjokolade (70 %)
Bland finkuttet rabarbra, bringebær, sukker og sitronsaft i en kasserolle. Sett på lokk og la kasserollen stå i ca. 2 timer. Varm langsomt opp og la marmeladen småkoke i ca. 1 time. Brekk sjokoladen i biter og putt bitene i marmeladen, rør rundt til sjokoladen er smeltet inn i marmeladen. Hell marmeladen på rene varme glass som oppevares kaldt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar