lørdag 27. september 2014

Indrefilet med karamelliserte pærer og soppragu


Med god stekeskorpe, saftig og rød på innsiden - slik skal indrefilet være når den er riktig mørnet og riktig stekt, og med godt tilbehør er dette et nydelig festmåltid.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 biffer av indrefilet
Olje/smør til steking
Salt pepper
 

SOPPRAGU:
 
Ca. 200 gr sopp helst flere typer
1 rødløk i tynne båter
1 fedd hvitløk finhakket
1 ss olje
1 ss smør
Ca. 1 dl rødvin
Salt - pepper

KARAMELLISERTE PÆRER:
 
 2 ganske harde pærer
1-2 ss smør
1/2 ss brunt sukker


 Legg biffene frem på kjøkkenbenken i god tid før de skal stekes, slik at de får romtemperatur.
Begynn med soppraguen ved at du renser soppen og løken, ha soppen i tørr stekepanne og stek på middels varme til all væske er kommet ut av soppen og er dampet bort, og du har en tørr stekepanne. Tilsett smør i stekepannen sammen med løk og hvitløk og la alt få surre til det får litt farge. Hell på vin, og la det småkoke til det meste av vinen er kokt inn. Smak til med salt og pepper og hold soppen varm til resten av maten er ferdig.


 Vask pærene (de skal ikke skrelles) og del de i fine båter. Ha smør i stekepannen, la det bli brunt, og legg i pærebåtene. La pærene steke litt i smøret før du strør over sukker. Snu pærebåtene underveis, og la de surre i smør/sukkerblandingen til de begynner å bli myke.
Stek biffene i smør/olje på høy varme, (bruk en nøytral olje som tåler høy varme) slik at de får fin stekeskorpe, et par minutter på hver side er nok. Senk varmen og etterstek et par minutter. La biffene få hvile minst 3-4 minutter etter steking.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar