torsdag 29. mai 2014

Røkelaks med pepperrotkrem


Dette er en lekker lunsj eller aftensmat. Bruk grovt brød, gjerne ett brød med hele korn slik at det er litt å bite i. Den syrlige pepperotkremen smaker nydelig til røykelaks. Deler du skivene i fire, kan dette utmerket brukes som en forrett ellet tapas/fingermat.

DU TRENGER TIL 4 HALVE SKIVER

4 skiver godt brød
Blandet salat
Smør på skivene hvis du liker det
8 skiver røykelaks
2 ss creme fraiche
1 ts  dijonsennep (gjerne den med urter)
1/2 - 1 ss revet pepperrot (kan bruke fra tube)
Noen dråper limesaft
Salt - pepper
Revet limeskall

Rist skivene i brødrister eller på stekepannen i litt olje eller smør, la skivene bli helt avkjølt før du legger på salat og laks. Bland sammen creme fraiche, sennep, limesaft, salt, pepper og smak deg frem med pepperrot.  Legg salat på skivene og legg på laks og pepperrotkrem.
Pynt med revet limeskall.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar