onsdag 7. mai 2014

Rullekake med nøtter og appelsinkrem (Glutenfri)


De er en vidunderlig god krem i denne rullekaken her, den passer like godt til dessert som til kaffen, litt vrien å få rullet pent sammen, men har du laget rullekake tidligere er det ingen sak å få denne her rullet sammen heller. Uansett så skal den bakes flere ganer, for dette ble en av familiens favoritter.

DU TRENGER:
 
100 gr hasselnøtter
3 egg
1 1/2 dl sukker
2 ss potetmel 
1 1/2 ts bakepulver
1 ss melk


Sett stekeovnen på 240 grader og legg bakepapir i en langpanne på ca. 40x30 cm. Mal hasselnøttene og pisk egg og sukker til lys og fin eggedosis. Bland sammen potetmel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen og vend inn malte nøtter og melk.
Tøm røren i formen og bruk en slikkepott til å jevne ut røren i formen. Stek kaken på midterste rille i stekeovnen i ca. 5-6 minutter.
Leg et bakepapir/smørpapir på kjøkkenbenken, strø over sukker og hvelv den ferdig stekte kaken på det sukrede papiret. Fjern bakepapiret som lå i bunnen av langpannen fra kaken og vri opp et kjøkkenhåndkle i lunkent vann og legg det over kaken og la det ligge til kaken er helt kald.

APPELSINKREM:
 
2 eggeplommer
1 1/2 dl kremfløte
Zest av 1 appelsin
1/2 dl presset appelsinsaft
1 ss sukker
2 ts potetmel
2 ts vaniljesukker
 + 1 1/2 dl kremfløte (piskes)
Hermetiske mandariner godt avrendt (kan sløyfes)


Ha alle ingrediensene til vaniljekremen untatt vaniljesukker  i en kasserolle, pisk godt sammen og  sett kasserollen over middels varme og varm sakte opp mens du rører hele tiden. Kremen skal ikke koke, men varmes opp til den tykner. Rør inn vaniljesukker og avkjøl kremen.
Stivpisk 1 1/2 dl kremfløte og bland den inn i den avkjølte appelsinkremen. Ta det våte kjøkkenhåndkleet av kaken og smør kremen jevnt utover kaken, legg på de avrente mandarinbåtene. Rull sammen fra langsiden. Bruk papiret som kaken ligger på til hjelp når du skal rulle sammen.
Kaken settes i kjøleskapet til den "setter seg"


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar