fredag 9. mai 2014

Entrecote med surret sopp og søtpotetmos


En vellagret entrecote er et nydelig stykke kjøtt, entrecote skal ha rikelig med fettmarmorering, da er den best. Det meste er godt til entrecote, så i dag har jeg valgt surret champignon med asparges og mos av søtpoteter. Søtpotetmos kan du lage av kun søtpoteter eller en blanding av søtpotet og vanlige poteter.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 stk entrecote 
Salt pepper
Godt smør til steking
2 - 3 store søtpoteter 
1-2 dl melk eller fløte/melk
2 ss smør 
Salt og pepper 
Litt muskat
Ca. 3/4 liter sopp
6-8 asparges


Skrell potetene og del i biter som kokes i usaltet vann til de er møre .Slå av vannet, tilsett smør og mos potetene mens du sper med melk/fløte. Smak til med salt, pepper og muskat.
Rens soppen og del den i litt tykke skiver og stek den i smør/olje til den er gylden. Del asparges i biter og la bitene få surre sammen med soppen i 3-4 minutter.
Strø salt og pepper på entrecotene og stek i varm panne med rikelig smør.
Jeg steker på varm panne i ca. to minutter på hver side og setter stekepannen til side og lar det gjerne stå i 15-20 minutter for å hvile, så steker jeg  de et par minutter til på hver side. Lengden på steketiden avhenger av hvor tykke de er, og om du vil ha kjøttet gjennomstekt, medium eller lite stekt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar