torsdag 22. mai 2014

Pasta med asparges


Pasta smaker godt - av og til. Faktisk så var denne pastaretten her aldeles nydelig, jeg vet ikke om det var den sprø fine  aspargesen eller blandingen med bacon og asparges  som var så god, så retten er virkelig verd å prøve.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 bunt grønn asparges
Ca. 200 gr spaghetti
1 egg
1/2 dl matfløte
1 - 1 1/2 dl parmesan
Salt - pepper
1 fedd hvitløk delt i fire på langs
Ca 100 gr bacon

Skyll aspargesen og knekk av den nederste delen og del aspargesene i to eller tre.
Stek bacon og la hvitløksbåtene få surre med til de blir brune, da tar du hvitløken ut av stekepannen. Legg det stekte baconet på et kjøkkenpapir. Kok spagetti etter anvisningen på pakken, men la aspargesen få koke sammen med spagettien de siste 2-3 minuttene. La spagetti og asparges  få renne godt av før du heller de tilbake i kasserollen igjen og sett kasserollen på middels varme. Pisk sammen egget og matfløten sammen med halvparten av parmesan og litt salt og pepper. Hell eggeblandingen over spagettien i kasserollen, ta kasserollen av varmen mens du vender rundt slik at egg/matfløteblandingen blir godt blandet med spagettien. Tilsett stekt bacon. Ha på resten av parmesanosten ved servering sammen med noen små tomater.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar