Har du en liten rest igjen av risgrøten kan du på et øyeblikk "trylle frem" denne lekre desserten her. Nå er det slik at jeg er veldig glad i riskrem, og siden dette her er en nær slektning, så er dette blitt en av mine favorittdesserter.
DU TRENGER TIL 4 PORSJONER:
Ca. 1/2 l risgrøt
Ca. 3 dl kremfløte
2 - 3 appelsiner
2-3 ts vaniljesukker
Litt sjokolade til pynt
Pisk kremfløten til krem sammen med vaniljesukker. Rør inn grøten og rør godt slik at det blir godt blandet og at det ikke er grøtklumper i desserten.
Bruk en skarp kniv og skjær skallet av appelsinene, og skjær slik at det ikke er noe igjen av det hvite på skallet. Del appelsinen i fileter slik at du ikke får med noe av hinnene mellom appelsinbåtene.
Del filetene i små biter og bland de inn i kremen. Ha desserten i en skål eller fordel desserten i porsjonsglass, pynt med raspet sjokolade.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar