lørdag 24. mai 2014

Appelsinris


Har du en liten rest igjen av risgrøten kan du på et øyeblikk "trylle frem" denne lekre desserten her. Nå er det slik at jeg er veldig glad i riskrem, og siden dette her er en nær slektning, så er dette blitt  en av mine favorittdesserter.

DU TRENGER TIL 4 PORSJONER:

Ca. 1/2 l risgrøt
Ca. 3 dl kremfløte
2 - 3 appelsiner
2-3 ts vaniljesukker
Litt sjokolade til pynt


Pisk kremfløten til krem sammen med vaniljesukker. Rør inn grøten og rør godt slik at det blir godt blandet og at det ikke er grøtklumper i desserten.
Bruk en skarp kniv og skjær skallet av appelsinene, og skjær slik at det ikke er noe igjen av det hvite på skallet. Del appelsinen i fileter slik at du ikke får med noe av hinnene mellom appelsinbåtene.
Del filetene i små biter og bland de inn i kremen. Ha desserten i en skål eller fordel desserten i porsjonsglass, pynt med raspet sjokolade.

 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar