mandag 3. oktober 2011

Røkelaks med rødløk og eplesalat


En deilig lunsj, enkel og grei forrett eller en god kveldsrett en dag du har servert en lettvint middag.
Mengden av laks og poteter må man nesten bestemme selv, litt mere laks om det skal være  til lunsj og litt mindre til en forrett. En god sennepsdressing er et nydelig tilbehør til denne retten.

DU TRENGER:

         Noen kokte kalde poteter  (eller lune nykokte)            
Røket laks
1 rødløk
1 rødt eple
gressløk
Saft av 1 sitron
   Litt dill fersk eller tørket

  Skjær rødløken i tynne skiver og press over citronsaft, la det stå i ca. 20 min slik at løken blir litt myk. Skjær eplet i tynne strimler, gressløk i passe lengder og bland dette sammen med rødløken.
Legg potet og lakseskiver på fatet, krydre med dill, legg eple/løksalaten oppå laksen.     


                                 
                                      SENNEPSDRESSING:                                    

1 ss søt sterk dijon sennep
1 ss grov dijon sennep
1 ss vanlig dijon sennep
Olje
Honning eller brunt sukker
Litt citronsaft

Bland sammen sennep og citronsaft, pisk inn oljen, dråpevis først så litt mere etter hvert mens du pisker kraftig. Tilsett olje til du får en fin konsistens på dressingen, smak til med honning eller sukker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar