fredag 30. september 2011

Provenceinspirert grønnsaksform


Ofte blir man lei av det vanlige middagstilbehøret, så da vi var i Provence nylig fikk vi servert en nydelig grønnsaksform til kalvekjøtt. Vel hjemme måtte jeg selvfølgelig prøve å lage dette selv, og formen ble servet til svinekoteletter. Her kan man bruke det man liker best av grønnsaker, men god olje og provencekrydder er nok obligatorisk skal det bli den rette smaken.


 TIL TO PERSONER TRENGER DU:

                               1 rødløk                                
6 sherrytomater
2 poteter
3 tykke skiver  aubergine (kan sløyfes, eller bruk fenikkel)
2 gulrøtter
Ca. 8 cm. squash
1-2 fedd hvitløk
Noen aspargesbønner (kan sløyfes)
God olivenolje
Litt salt og pepper
Timiankvister (kan sløyfes)
Provencekrydder

Skrell og kok potetene ca. 8 -10 min. de skal være ganske faste når du tar de av platen, skjær de i tykke skiver. Bruker du bønner så lar du de få koke et par min. og legger de i formen når de andre grønnsakene er ca. halvferdig. Gulrøttene skjæres i skiver og løken i tykke skiver. Aubergine og squash deles i biter, tomatene deles i to, hvitløken hakkes fint. Bland alt i formen sammen med olje og krydder. Timiankvister legges på toppen
Stekes midt i ovnen på 200 grader til grønnsakene er så vidt møre. Bruk to skjeer og snu litt på grønnsakene underveis. Denne grønnsakformen smaker kjempegodt til lam, svinekjøtt og kylling, ja den er faktisk så god at man kan spise den som en egen rett.

2 kommentarer:

  1. Mmmm...såg deilig ut:o)
    Så innhaldsrik som den var kan den og serverast som ein sjølvstendig vegetarrett!! Eg er ikkje vegetarianar, men prøvar å køyre grønn mat ein gang i veka...og det er alltidt kjekt å kome over ny inspirasjon:o)
    God helg, Line

    SvarSlett
  2. Prøv grønnsaksuppen Ribollita den er kjempegod

    SvarSlett