torsdag 8. september 2011

Brytebrød med cottage cheese



Det blir en fantastisk duft i huset når man baker brød, for ikke å snakke om smaken av nystekt gjærbakst.
Med cottage cheese i baksten får du et bakverk som er saftig, holdbart og nydelig på smak.
Dette brytebrødet er enkelt å bake og det er lekkert å sette på bordet til for eks. en suppe eller en salat. Det er også lekkert å sette et slikt brød på et koldtbord eller på et tapasbord


  TIL DETTE BRYTEBRØDET TRENGER DU:
2 ss olje
3 dl melk
25 - 30 gr gjær 
200 gr cottage cheese
2 ts salt
3 dl sammalt grov hvete
7 dl hvetemel
En stor neve havregryn
En liten neve solsikkefrø


Rør ut gjæren i lunken melk. Tilsett salt, cottage cheese og melet litt etter litt og la deigen få gå i kjøkkenmaskinen i ca. 8 minutter før du tilsetter  solsikkefrøene. Tilsett mere mel eller væske hvis du behøver det og la kjøkkenmaskinen gå litt til mens du ringler i oljen langs kanten og lar kjøkkenmaskinen få arbeide til oljen er arbeidet godt inn.
Deigen heves i ca. 30 min. på et lunt sted tildekket med plast.


Når deigen er ferdig hevet tas den ut på bakebordet, knas litt og deles i 11 - 12 emner som trilles til boller. Sett bollene tett sammen i en stor rund eller en firkantet form, la den etterheve ca. 20 - 30 minutter. Pensle med egg og strø med de frøene du liker best, jeg har brukt litt forskjellig, linfrø, gresskarkjerner og sesamfrø, men du kan godt bruke havregryn eller andre korn.
Stekes ved 200 grader i ca. 30 - 40 min.
Avkjøles på rist og smaker herlig nystekt, og er fin å fryse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar