mandag 12. september 2011

Karbonader med topping


Hjemmelagde saftige karbonader med stekt løk er kjempegod mat - noe av det beste jeg vet, men denne gangen hadde jeg lyst til å gjøre en liten vri på karbonademiddagen og da ble det denne her, litt omarbeidet fra svenske Tina sin oppskrift. Resultatet ble aldeles nydelig, rene gjestematen vil jeg si.


                     TIL KARBONADER TRENGER DU:                      

400 - 500 gr karbonadedeig
1 egg
1 stor toppet ss potetmel
Ca. 1 dl melk, kanskje litt mer
1/2 finhakket løk
Salt - pepper


 Rør karbonadedeigen seig med salt, ha i potetmel, egg, pepper og hakket løk, spe med melken, litt av gangen. Kjenn med en skje om deigen er passe fast til å forme karbonader. Jeg steker alltid en liten prøvekake for å kjenne om det er nok salt, og om karbonadene har fin konsistens.
Stek karbonadene på stekepannen på vanlig måte og legg karbonadene  i en ildfast form og legg på topping
 

TOPPING:

1 finhakket sjalottløk
3 ss creme fraiche
2 eggeplommer
1 dl revet parmesanost
Champignon ca. 10 stk.

Del soppen i båter og brun den raskt i litt smør/olje, legg den i en skål og tilsett sjalottløk, creme fraiche, eggeplommer og parmesanost. Rør godt sammen og fordel toppingen på karbonadene som får steke i ca. 10 - 15 minutter i stekeovnen ved ca. 200 grader.


NYDELIG SALAT TIL KARBONADENE:

Sherrytomater delt i to
Grønn salat
Squash, bruk en ostehøvel og høvle lange skiver
Revet parmesan

Bland sammen alle ingrediensene i en salatbolle og bland inn revet parmesan.

VINAIGRETTE:

Ca. 6-7 ss god olivenolje
Ca. 3 ss presset sitronsaft
1 - 2 ts. dijonsennep
1 - 2 ts honning
Salt - pepper

Begynn med sitronen og rør inn honning og sennep, spe med olje litt etter litt. Smak til med salt og pepper og bland. Vend dressingen inn i salaten like før servering.
                                  
                                                         

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar