onsdag 14. september 2011

Nydelig grønn ertesuppe med rømmeklatt


Lekker farge og aldeles nydelig på smak og så lett og rask å lage, vi hadde den til middag med et godt sprøtt brød til, men denne kan utmerket godt serveres til gjester som en forrett.

DET BLIR 4 BOLLER MED SUPPE AV DENNE PORSJONEN, OG DU TRENGER:

1 stor finhakket løk
1 stor gulrot i skiver
1 - 2 stilker selleri i skiver
5 - 6 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong terning og vann
2 store ss pesto
2 dl creme fraiche
Ca. 350 gr frosne grønne erter
Salt - pepper
Creme fraiche til topping

Kok grønnsakene i buljongen til de er myke, sammen med litt salt og pepper. Tilsett ertene og la det koke med et par min. Ta kjelen av varmen, ha i pesto og kjør suppen glatt med stavmikser eller en blender.
Rør inn creme fraiche mens du varmer opp suppen til kokepunktet igjen. Smak til med salt og pepper.
Suppen serveres med en klatt rømme eller creme fraiche og godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar