søndag 4. september 2011

Ovnsbakt torsk med bacon og syrlig saus


I dag hadde vi lyst på ovnsbakt torsk her hos oss, det blir frossentorsk, men den er aldeles nydelig, og når den er bakt i stekeovn blir den saftig og smaksrik. 
Som tilbehør har jeg valgt en syrlig saus laget på hvitvin, babygulrøtter, asparges og steke potetskiver, men her er det valgfritt med både poteter og grønnsaker, kokte poteter, brokkoli, gulrotstaver eller bønner smaker også fortreffelig til torsk.

     TIL 2 PERSONER TRENGER DU:
                                  
2 fine torskestykker uten skinn og bein
 Litt olje
Salt og pepper
Zest av 1 citron

Strø salt på fisken og la den ligge med saltet i ca. 20 min. Skyll av saltet og tørk fisken godt, legg den i en ildfast form, drypp over en god olje, jeg brukte olivenolje med chili, men vanlig olivenolje er fint.
Dryss over zest av citronen og bak fisken i mitterste rille i stekeovnen ved 180 - 200 gr. i ca. 15 - 18 min. alt etter hvor tykke fiskestykkene er.


 Stek baconskiver og legg de på et kjøkkenpapir, stek potetskivene i smør på stekepannen, la de surre over svak varme til de blir gyldne, kok grønnsaker og lag sausen.

TIL SAUSEN TRENGER DU:

1 finhakket sjalottløk
2 1/2 dl hvitvin
pepper
Ca. 100 gr smør

Kok sjalottløk og hvitvin til det koker inn til ca. halvparten, ta det av varmen og pisk inn smøret litt etter litt til du får en tykk saus og nå må det IKKE KOKE mere, smak til med litt pepper, hold den varm til den skal serveres.
Legg potetskivene på tallerkenen med torskestykket oppå, strø litt sprøstekt bacon på toppen, hell litt av sausen ved siden av og strø litt finsnittet vårløk over sausen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar