lørdag 10. september 2011

Plomme og aprikoskompott



Vi er ikke så store dessertentusiaster her hos oss, det blir is og/eller bær en sjelden gang, men av og til
får jeg lyst til å prøve noe nytt som her i dag. Denne kompotten var enkel, rask og med alle ingredienser i hus så var det bare å sette igang. Resultatet ble en frisk og deilig kompott uten for mye sukker og uten noe jevning. Kompotten kan nytes med melk, fløte eller en blanding av begge som jeg har gjort her, sukker til å strø oppå er helt unødvendig.


 DU TRENGER TIL 2-3 PORSJONER:

6 -8 plommer
8 - 10 tørkede aprikos
4 ss demerarasukker
2 - 3 ss vann


Kutt alt i biter, tilsett vann og sukker og kok på lav varme til alt er mørt og kompotten har fått en
passelig fast konsistens, den blir tykkere når den blir kald.Slå den varme kompotten over i dessertglass eller fatog sett den i kjøleskapet til avkjøling.

 
Aproveche

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar