søndag 23. oktober 2011

Eplesyltetøy med vanilje



Når jeg ser fine faste epler i butikken får jeg alltid lyst til å lage eplesyltetøy. Eplesyltetøy kan variers på utallige måter og smaksettes slik man helst liker det. Dette eplesyltetøyet her er smaksatt med vanilje, citron og en skvett calvados. Calvados er et fransk eplebrennevin med en spesiell smak og svært forskjellig fra produsent til produsent - jeg synes det er best til å smaksette og som "krydder" i mat.
Syltetøyet er helt uten sukker og er dermed litt syrlig, perfekt til ost eller som tilbehør til kyllingretter, viltretter eller til det man selv synes passer best. Vil man ha et søtt syltetøy er det bare å tilsette sukker etter smak

     DU TRENGER:
 
Ca. 1 kg faste epler
1 vaniljestang
Saft av 1 citron
Calvados etter smak (kan sløyfes)



Skrell eplene, ta ut kjernehusene og skjær eplene i biter.
Ha over citronsaft, del vaniljestangen, skrap ut frøene og ha både frø og hele vaniljestangen sammen med epler og citron. Kok sakte opp og la det koke uten lokk i ca. 15 - 20 min. Vil du ha et helt glatt syltetøy uten biter han det kokes lengre og så rører du kraftig, og synes du syltetøyet er tynt, kan du også la det koke lengre uten lokk.
Smak til med calvados. Her kan du bruke en skvett whisky eller konjakk i stedet for calvados.
Ha det varme syltetøyet på rene glass som oppbevares i kjøleskapet. Da dette syltetøyet ikke inneholder noen form for holdbarhetsmidler eller sukker er det lurest å putte det i fryseren og ta opp små porsjoner.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar