søndag 9. oktober 2011

Epler bakt i ovn med sprøtt dekke


En god hverdagsdessert nå når det bugner av norske eplene i butikken, og med en liten kremdott eller is blir dette en smakfull og frisk dessert. Jeg hadde ikke havregryn så jeg brukte rugflak det smaker likt, men er mørkere på farge.


  TIL 4PORSJONER TRENGER DU:

 6 - 7 epler
3 - 4 dl havregryn
80 gr mykt smør
3 - 4 ss sukker
3 ts kanel
Gjerne noen mandelflak på toppen 


 Ta ut kjernehuset og skjær eplene i biter eller tynne båter. Du kan skrelle eplene hvis du vil,
men jeg synes ikke det er nødvendig. Legg eplebitene i en ildfast form. Havregryn, smør, sukker og kanel arbeides raskt sammen og fordeles over eplene.
Stekes ved 200 grader i ca. 20 -25 min. Serveres når de er litt lunkne, da er denne desserten best, gjerne med en kremklatt eller is.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar