tirsdag 25. oktober 2011

Gulrotsuppe med appelsin og ingefær


En god suppe på kjølige høstkvelder, en suppe med litt "sting" både varmer og metter godt. Serverer du et godt grovt brød eller rundstykke til er dette et fullverdig måltid, og av og til på tavle dager kan det være greit med enkle og lettvinte måltider også.
Gulrotsuppe er enkel og rask å lage og de fleste suppeingrediensene har man vanligvis i huset.
Denne porsjonen passer til fire, men skal du lage bare til to, er det bare å halvere ingrediensene.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER

1 stor løk
2 fedd hvitløk
4 store gulrøtter
2 appelsiner
Ca. 7 dl vann
Ca. 2 cm. fersk ingefær
1 ts gurkemeie
1 ts sambal oelek
1 grønnsakbuljongterning
Salt - pepper
Smør/olje
2 dl creme fraiche
 


Begynn med å grovhakke løk og finhakke hvitløk som skal få surre i litt smør/olje til løken blir blank, men ikke brun. Skrell gulrøttene og kutt de i biter og når løken er blank har du gulrøttene i pannen sammen med løken. Stek videre mens du tilsetter raspet ingefær, sambal oelek og gurkemeie, ikke bruk for sterk varme. Ta løk og gulrøtter over i en kasserolle og tilsett vann og buljong. La det få et oppkok og la det koke på svak varme ca. 10 - 15 min. til gulrøtter og løk er møre. Kjør blandingen glatt med en stavmikser, tilsett saften av de to appelsinene og rør inn creme fraiche. Smak til med salt og pepper. Vil du ha suppen litt mere "hot" kan du tilsette litt mere sambal oelek eller en anelse piripi saus, da får du en riktig varmende suppe.
Rist gresskarkjerner og hakkede valnøtter i stekepannen og strø over suppen ved servering sammen med en klatt creme fraiche. Suppen serveres med en klatt creme fraiche i tillegg til nøtter/gresskarkjerner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar