fredag 1. april 2011

Brokkolisalat med fetaost og soltørkede tomater


Dette er en salat med litt "mat" i som smaker nydelig til stekte koteletter, karbonader, eller fisk, jeg serverte den sist til ovnsbakt laks og det passet kjempefint. Faktisk er denne salaten god som en lunsjrett med litt spekeskinke eller annen skinke som tlbehør.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
1 brokkoli ca. 400 gr.
2-3 vårløk eller tilsvarende med  purre
8 - 10 soltørkede tomater
4 ss. kapers
fetaost så mye som du liker

Rens brokkoli og del den i små buketter, bruk også stilken, men skjær bort det som er stygt.
Forvell brokkolibukettene i kokende saltet vann i 2-3 min. og skyll den straks i kaldt vann eller legg den i vann med isbiter. La brokkolien renne godt av og tørk litt med kjøkkenpapir.
Skjær soltørkede tomater i strimler, og kutt vårløken i tynne ringer.
Legg brokkoli, tomater, kapers og vårløk i en bolle eller fat, vend forsiktig rundt og strø over fetaost.
Du kan godt ha en dressing på salaten, jeg synes det er nok med litt av den oljen som de soltørkede tomatene har ligget i, men det smaker også god med en dressing

TIL DRESSING TRENGER DU:

6 ss. olivenolje
3 ss. hvitvinseddik
1 ts dijonsennep
litt salt og pepper
Rør godt sammen sennep og eddik, og rør/pisk inn oljen litt etter litt. Smak til med salt og pepper. Drypp dressingen over salaten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar