søndag 17. april 2011

Rødkål med eple


Rødkål er deilig tilbehør til karbonader, pølser, koteletter og alle typer kjøttretter, den aller beste rødkålen lager man selv. Når man først har fått alle ingrediensene opp i gryten, står den og småkoker for seg selv til det er ferdig. Når man først koker rødkål kan man godt lage en stor porsjon - lage porsjonspakker og putte i frysen.

DU TRENGER:

1 middels stort rødkålhode
1 stort eple eller 2 små
En klatt smør
2 - 3 skiver bacon
2 ts. fennikelfrø
2 - 3 nellikspiker
3 - 4 ss. balsamicoeddik
Ca. 1 dl. vann
Salt, pepper og litt sukker
Kutt rødkålen i tynne strimler, bruk en mandolin eller ostehøvel, skrell eplet og riv det grovt.
Ha vann og en klatt smør i gryten, legg i kålen, bacon, fennikelfrø, nellikspiker, salt, pepper og balsamicoeddik. Kok til alt er mørt, tilsett litt mere vann hvis det ser ut til å bli tørt i bunnen av gryten, smak til med en anelse sukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar