lørdag 23. april 2011

Bruschetta med sopp og bacon


Er du som jeg glad i sopp er dette en deilig lunsjrett eller en lett middag. Lag denne bruschettaen til familien eller når du får uventede gjester. Jeg har brukt grovt hjemmebakt brød, men store skiver av landbrød er det aller beste.

DU TRENGER:
Sopp, gjerne forskjellige typer (så mye som du liker)
Noen skiver bacon
En god neve persille
Kremfløte eller matfløte eller en blanding.
Olivenolje
1 fedd hvitløk
litt soyasaus
smør til steking av soppen
salt og pepper

Bacon deles i biter og stekes sprø, legg baconbitene på et kjøkkenpapir slik at de får renne av seg.
Del opp soppen og stek den først uten smør slik at alt vannet forvinner, så har du en god smørklatt i pannen og steker videre til soppen har fått litt farge. Tøm over fløte og la det koke inn, det skal være så mye fløte at det "kremer" seg, smak til med salt pepper, soyasaus og bland inn oppklippet persille.
  Skivene ristes i brødrister eller i stekeovn, del feddet med hvitløk på langs og gni det over skivene, drypp over litt god olivenolje. Fordel soppstuingen på skivene og strø sprøstekt bacon over, serveres mens de er varme. Små tomater delt i to og som har fått noen minutter i stekepannen smaker nydelig til soppstuingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar