torsdag 14. april 2011

Laks i ovn med urtekrem


Denne lakseretten er blitt en klassiker hos oss, med en saftig konsistens, aldeles nydelig med smak av urter. Lettvint er den også, med poteter og hovedrett i samme form, det eneste man må passe godt på er steketiden. Som tilbehør kan man bruke det man liker best, vi er riktig så glad i asparges og bruker det ofte, men lettkokt brokkoli smaker godt, eller bare litt salat.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ca. 8 poteter
Ca. 2-3 ss olivenolje
Salt - pepper
Ca. 1 dl hakkede urter av de du har, som persille, dill, gressløk, timian
Ca. 1 dl revet ost
1 dl creme fraiche eller kesam
4 fine laksefileter

Sett stekeovnen på 220 grader
Skrell potetene, og bruk en "mandolin" slik at du får helt tynne potetskiver eller skjær tynne skiver med en skarp kniv. Legg potetskivene utover i en ildfast form, ha på litt salt, pepper og olivenolje. Snu litt på potetskivene slik at du fordeler krydder og olje.
Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 8 - 10 minutter mens du forbereder laksen og urtekremen


Legg fiskestykkene på et dobbelt stykke aluminiumsfolie og brett opp kantene slik at det blir en form.
Til urtekremen hakker du urtene fint, blander med creme fraiche eller kesam og den raspede osten,
smak til med salt og pepper.


 Bre urteblandingen over fiskestykkene, ta ut potetformen og skyv potetene litt tilside slik at du får plass til formen med fisk ved siden av, samtidig kan du snu litt på potetskivene.
Stek videre i ca. 15 - 20 min.

      

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar