fredag 22. april 2011

Bringebærmousse


En lettlaget og frisk dessert har du tid til å lage i påsken, dette er en dessert som er basert på de ingredienser man vanligvis har i huset og er veldig rask å lage. Passer utmerket med en så lett og frisk dessert etter et kraftig måltid. Eggeplommene du får til overs, kan du bruke i vaffelrøren eller putt de i eggerøren senere i påsken.

TIL CA. 4 PORSJONER TRENGER DU:
2 eggehviter
40 gr. sukker
1 dl. kremfløte
Ca. 200 gr. fosne bringebær (andre bærsorter kan også brukes, rips krever litt mere sukker)

La bærene være halvtinte og mos de med en gaffel. Pisk eggehvitene helt stive mens du tilsetter sukker litt etter litt. Pisk kremen stiv. Bland først bær og eggehvite, skjær den stivpiskede kremfløten i med en slikkepott slik at det blit litt marmorert. Fordel desserten i porsjonsglass eller skål.


Llitt bær med melisdryss passer godt til. Serveres ganske umiddelbart, står den for lenge før den serveres, vil den skille seg, slik at det blit saft på bunnen av skålen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar