onsdag 20. april 2011

Havrekjeks


 Forsøk disse lettvinte og gode havrekjeksene her,  deigen er enkel å lage og lett å kjevle ut. Kjeksene  er nydelige på frokostbordet eller til ostefatet.


DU TRENGER:

6 dl. havregryn (bruk de lettkokte)
2 dl. melk
2 dl hvetemel eller fint sammalt hvete
50 gr. smeltet smør
1/2 ts. salt
1 ss. sukker
2 ts. bakepulver

Ha havregryn, melk og smeltet smør i bakebollen og la det stå og trekke i ca. 20 min.
Bland alle de andre ingrediensene sammen med havregrynblandingen og rør godt. Kjevle ut til en leiv så tynt du kan og stikk ut kjeksene som legges på bakepapirkledd stekeplate.
Stekes ved ca. 200 grader  til de er pent gyldne, det tar ca. 10 - 12 min. Avkjøles på rist og legges i tett boks eller glass når de er avkjølt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar