torsdag 7. april 2011

Kyllingwok med eple


Av og til i den travle hverdagen er det behov for en middag som er superrask å lage, da er en frisk, sunn og god wok tingen, en wok de fleste synes smaker godt. Her kan du variere med grønsakene etter hva familien liker, eller hva som finnes i kjøleskapet, men eple og chili bør være med i dene woken da dette er de ingrediensene som setter preg på retten. Vi bruker kun salat som tilbehør, men kokt ris eller pasta, passer godt.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:
ca. 500 - 600 gr. kylling i biter
litt olje til steking
salt og pepper
1/2 squash skåret i staver
1/2 chili uten stener i små biter
2 epler i båter
2 gulrøtter skåret i staver
1 rødløk i båter
6-8 soltørkede tomater i strimler
en god neve sukkererter
4 ss. østerssaus (oyster sauce)
litt vann


 Bruk en wok eller stekepanne krydre kyllingbitene med litt salt og pepper og stek de raskt i litt olje.
Ta opp kjøttet, ha litt mere olje i pannen og stek grønsakene, begynn med gulrøtter og rødløk, så resten av ingrediensene. Tilsett de stekte kyllingbitene og de soltørkede tomatene, ha i litt vann så det ikke blir så tørt, så østerssausen til slutt og la det hele bli gjennomvarmt. Strø gjerne over litt persille eller koriander.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar