tirsdag 29. mars 2011

Eplesyltetøy med kanel


Dette er et enkelt og lettlaget eplesyltetøy som kan lages helt uten sukker, og som er anvendelig til flere ting ikke bare som pålegg på skiven. Godt som fyll i hvetebaksten, til havregrøten eller frokostblandingen, og fint å bruke til dessert i f. eks. "bondepiker".
Syltetøyet kan oppevares i kjøleskapet et par uker, men det er aller greiest å putte det i fryseren

DU TRENGER:
8 - 10 epler, bruk gjerne forskjellige typer
2 ts. kanel - toppet hvis du er glad i kanel
1 hel kanelstang
1 vaniljestang
1 toppet ts. malt ingefær
ca. 1 dl vann
(sukker)

Skrell og skjær eplene i tynne båter eller biter. Ha vann og krydder i en kaserolle, del vaniljestangen på langs. Kok opp og legg i eplebåtene, rør rundt og la det småkoke til eplene er møre.
Ta opp vaniljestang og kanelstang.
Jeg bruker en tresleiv og rører/klemmer eplebåtene slik at det blir "litt mere mos".
Smak på syltetøyet, vanligvis er det søtt nok uten å tilsette sukker, men synes du det er lite søtt, tilsetter du litt sukker, smak deg frem, la da syltetøyet få et oppkok slik at sukkeret smelter.
Hell det ferdige syltetøyet over på små glass eller små plastesker og putt i frysen.

2 kommentarer:

  1. Har akkurat laget syltetøy som beskrevet, og det smakte himmelsk :) Takk.

    Mvh Kjell Amundsen :)

    SvarSlett
  2. Det var hyggelig å høre, tusen takk. Hilsen Synne

    SvarSlett