tirsdag 29. mars 2011

Muffins med yoghurt, nøtter og gulrot


Du kan la fantasien råde når det gjelder muffins, først bakingen, så pyntingen etterpå.
Her har jeg brukt en oppskrift  med litt "sunnere" ingredienser som gulrøtterer, nøtter og yoghurt. De er enkle og raske å bake disse muffinsene, men de er utrolig gode, og med nøtter og gulrøtter -  litt mere "mat" og litt mere å tygge på. Jeg har gått over til å bruke silikonformer, som gjør bakingen mye enklere, man slipper å smøre former og har ingen problemer med at kakene sitter fast.
Jeg fikk 20 muffins av denne porsonen

DU TRENGER:

150 gr smeltet smør
2 gulrøtter fint revet
4 egg
2 dl yoghurt naturell
knapt 2 dl sukker
6 dl hvetemel
2 ts malt kardemomme 
2 ts bakepulver
100 gr grovhakkede hasselnøtter eller en blanding av hasselnøtter og valnøtter


Visp sammen yoghurt, egg, smeltet smør og sukker, bland inn hvetemel, bakepulver og kardemomme, og rør tilslutt inn revne gulrøtter og hakkede nøtter. Så lar du røren stå og svelle ca. 1/2 time.


Fyll deigen i 20 muffinsformer og stek ved 200 gr. i 12 - 15 min. La de ferdigstekte kakene avkjøle på rist, og la de bli helt kalde før den kreative og morsomste delen begynner - pyntingen.
                                                                                                            


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar