torsdag 17. mars 2011

Grusomt grove knekkebrød


Det er blitt svært populært å bake knekkebrød selv for tiden, og det er ikke noe rart, de du baker selv er kjempegode, knasende sprø og veldig raske å bake. Denne oppskriften her fikk jeg ihende en dag jeg besøkte den norske butikken Scandigo og oppskriften har siden vært flittig brukt.

DU TRENGER:

2 dl. grovt rugmel
2 dl. havregryn
2 dl. sesamfrø
2 dl. havrekli
2 dl. kruskakli
2 dl. solsikkekjerner
1 dl. malte linfrø
Ca. 2 ts. salt
6 dl. vann


Bland alt det tørre sammen i en bakebolle og rør inn vannet, bland godt. Legg bakepapir på to stekeplater og fordel deigen utover. Det er aller best å bruke hendene med litt vann eller olje på, da får du det raskt og jevnt utover. Prøv å få det så tynt som mulig.
Stek på 160 grader med varmluft, ta de ut etter 5 min og del opp med et pizzahjul eller kniv.
Stek videre i minst en time, de skal være gyldne og sprøe. Oppevares i tett boks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar