lørdag 7. september 2024

Syltetøy med solbær, blåbær, og bjørnebær


 Å lage syltetøy er noe som gir lønn for strevet, det er også noe av det koseligste kjøkkensyssel jeg kan drive med. I dag har jeg laget et blandingssyltetøy med blåbær, solbær og bjørnebær, det ble slik da jeg hadde litt lite av den ene typen. Syltetøyet ble nydelig på smak og fullt av sødme fra sommerbærene. Til dette syltetøyet kan du bruke friske eller frosne bær, jeg brukte syltesukker som er tilsatt pektin for at syltetøyet skal bli stivere, men du kan også bruke vanlig sukker og tilsette syltepulver for koking

DU TRENGER:

Ca. 250 - 300 gr blåbær

Ca. 250 - 300  gr bjørnebær

Ca. 450 gr solbær

1,5 dl vann

5-7 dl syltesukker

Bruk en god rommelig kasserolle og hell i vann og bær. Kok opp over svak varme og la blandingen småkoke i ca. 5-6 minutter. Ta kasserollen fra platen og tilsett sukker, ikke bruk alt sukkeret med det samme, men smak først om det er nok sukker med 5 dl eller mindre. Sett kasserollen over platen igjen og rør til sukkeret smelter og la syltetøyet få et godt oppkok. Hell det varme syltetøyet på varme sterile glass, eller hell det i plastbeger for frysing.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar