fredag 20. september 2024

Eplekake med kokosmarengs

 

 En god og saftig eplekake med en deilig kokosmarengs på toppen, smaker nydelig lunken med en kremdott eller iskrem. Dette er en forholdsvis liten kake, passer til en form på 24 cm, eller bruk en ildfast form som du kler med bakepapir.

DU TRENGER:

125 gr mykt smør

1 dl sukker

2 eggeplommer

2 dl hvetemel

1 ts bakepulver

2-3 epler (nok med 2 hvis det er store epler)

1 1/2 ts kanel

KOKOSMARENGS:

2 eggehviter

1 dl sukker

3 dl kokosmasse

Rør smør og sukker hvitt og porøst, tilsett eggeplommene en av gangen og rør de lett inn i smørblandingen. Bland bakepulver i melet og rør det inn i deigen. Skrell og del eplene i tynne båter. Ha eplebåter og kanel i en plastpose og rist rundt slik at det blir kanel jevnt fordelt på alle eplebitene. Dekk en kakeform med bakepapir i bunnen og smør lett kantene. Fordel røren i formen og trykk eplebåtene ned i røren. Sett kaken i stekeovnen på nest nederste rille og stek i ca. 20 minutter. Mens kaken steker lager du  marengsen ved å vispe de to eggehvitene mens du tilsetter sukker litt etter litt. Visp til du har en skikkelig stiv marengs. Rør forsiktig inn kokosmassen. Ta den halvstekte kaken ut av stekeovnen og legg jevnt på kokosmarengsen. Sett kaken inn i stekeovnen igjen og stek i ca. 25 minutter. Marengsen skal bare så vidt begynt å få litt farge. Avkjøl kaken i formen.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar