En lettlaget liten rett som egentlig er laget på litt rester da jeg bare hadde halvparten av skinken som skulle brukes, jeg brukte litt pølser i tillegg. Jeg har også piffet opp denne retten med litt krydder, chilisaus og litt ost på toppen slik at retten blir litt kremig, og jammen ble det med en frisk råkostsalat en riktig så velsmakende middag.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
3-4 poteter
1/2 gul løk i tynne skiver
150 - 200 gr skinke i strimler/biter
2 dl melk /fløte
1/2 dl chilisaus
1/2 ts timian
Litt salt og pepper
Ca, 2 dl raspet ost
Skrell potetene og skjær de i tynne skiver eller tynne staver, del opp løk og skinke. Legg lagvis løk, potetskiver og skinke/pølse i en ildfast form. Rør sammen melk/fløte, chilisaus og krydder og hell det over skinke/potet blandingen i formen og dryss over raspet ost. Sett formen i stekeovnen ved ca. 190 grader i ca. 50 minutter til 1 time. Kjenn med en spiss kniv om potetene er ferdige.
RÅKOSTSALAT:
1gulrot
1/2 eple
2-3 reddiker
Rødkål eller vanlig kålhode
Tomat
Skrell gulroten og rasp den sammen med eple, skjær kålen tynt og del opp reddiker og tomat. Bland sammen og drypp over litt presset sitron.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar