tirsdag 17. september 2024

Skinke, potet og løk form

 

 En lettlaget liten rett som egentlig er laget på litt rester da jeg bare hadde halvparten av skinken som skulle brukes, jeg brukte litt pølser i tillegg. Jeg har også piffet opp denne retten med litt krydder, chilisaus og litt ost på toppen slik at retten blir litt kremig, og jammen ble det med en frisk råkostsalat en riktig så velsmakende middag.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

3-4 poteter

1/2 gul løk i tynne skiver

150 - 200 gr skinke i strimler/biter

2 dl melk /fløte

1/2 dl chilisaus

1/2 ts timian

Litt salt og pepper

Ca, 2 dl raspet ost

Skrell potetene og skjær de i tynne skiver eller tynne staver, del opp løk og skinke. Legg lagvis løk, potetskiver og skinke/pølse i en ildfast form. Rør sammen melk/fløte, chilisaus og krydder og hell det over skinke/potet blandingen i formen og dryss over raspet ost. Sett formen i stekeovnen ved ca. 190 grader i ca. 50 minutter til 1 time. Kjenn med en spiss kniv om potetene er ferdige.

RÅKOSTSALAT:

1gulrot

1/2 eple

2-3 reddiker

Rødkål eller vanlig kålhode

Tomat 

Skrell gulroten og rasp den sammen med eple, skjær kålen tynt og del opp reddiker og tomat. Bland sammen og drypp over litt presset sitron.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar