fredag 13. september 2024

Rundstykker med gulrot og sesamfrø

 

 Hjemmebakte rundstykker med sprø skorpe er noe av det beste man kan få, især med godt smør og ost eller godt syltetøy. Disse rundstykkene her er luftig inni og har en deilig sprø skorpe, aldeles nydelig til frokost, nistepakken  eller til lunsj. Av denne porsjonen her blir det ca. 20 rundstykker, alt etter hvor store du lager de.

DU TRENGER:

5 dl lunkent vann

25 gr gjær

1 1/2 ts salt

2 ss sukker

1/2 dl olivenolje

100 gr solsikkekjerner

450 gr hvetemel

250  - 300 gr grovt speltmel eller annet grovt mel

150 gr raspet gulrøtter

Egg til pensling

Sesamfrø til pynt

Ha vann og gjær i rørebollen og rør ut gjæren. Tilsett alle de andre ingrediensene, men spar litt på melet, bruker du kjøkkenmaskin så la den gå i ca. 6-7 minutter. Tilsett mere mel hvis det trengs. Dekk til deigen  og sett den til heving på et lunt sted i ca. 1 time. Ha godt med mel på bakebordet og trill  runde boller som du setter på et bakepapirkledd stekebrett. Har du dårlig med tid, så kutter du bare opp passe store emner som du setter på stekebrettet, da får du mere rustikke rundstykker, men smaken er den samme. Rundstykkene trenger ikke etterheving, gi de kun et strøk med sammenpisket egg og litt sesamfrø på toppen. Stekes ved 225 grader i ca. 20-25 minutter. Avkjøles på rist.


 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar