onsdag 4. september 2024

Risotto med kantareller og spinat

Nå ligger det store gule flotte kantareller i butikkhyllene og hva er da mere fristende enn å bruke disse delikatessene i en skikkelig god risotto. Å lage risotto er forholdsvis enkelt, men du må ha litt tålmodighet med kokingen. Det er lurt å finne frem alle ingrediensene du skal bruke før du starter på selve risottolagingen, da går matlagingen så mye lettere. Smak på risottoen før du tilsetter salt, både kraft og buljongterning kan være litt salt så det er mulig dette gir nok salt til den ferdige risottoen.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca 2 dl risotto ris

2 finhakkede sjalottløk

1 fedd finhakket hvitløk

1-2 dl hvitvin eller eplejuice

Ca. 4 dl kyllingkraft eller vann og terning

Ca. 1 1/2 dl raspet parmesan

1 liten pose spinat

5-6 skiver bacon i små biter

100-150 gr kantareller (mere hvis du har)

Salt - pepper

1 ss smør

Litt olje 

Start med å ha litt olje i den gryten du skal lage risottoen i, la oljen bli varm og surr løk og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett risen og hell på noe av kraften. Kok opp og la risen småkoke over lav/middels varme og tilsett mere væske etter hvert som det koker inn. Mens risen koker, steker du sopp og bacon til det blir sprøtt og sett det tilsides. Når risen er ferdig kokt (husk den skal ha litt "tyggemotstand") blander du inn spinat og sopp og bacon. Rør inn smør og parmesan. Smak til med salt og pepper. Servers nylaget og varm.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar