fredag 22. september 2017

Pølsegryte med blomkål, eple og mais


Denne pølsegryten er aller best hvis du bruker en kraftig pølse, gjerne av typen chilipølse eller lignende. Du kan bytte ut blomkål med brokkoli hvis du liker det bedre, og du kan fylle på med andre grønnsaker som gulrøtter, fenikkel eller brokkoli sammen med blomkål. Da det er masse grønnsaker i denne gryten spiste vi den slik som den er uten noe tilbehør, men alle typer pasta smaker godt, potetmos og ris passer også.


DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:

1 lite blomkål i små buketter
4 pølser i tykke skiver
1 rødløk i båter
1 fedd finhakket hvitløk
1 lite eller 1/2 eple i tynne båter
1 liten boks mais
Ca. 1 ss tomatpure´
Ca. 1 1/2  dl creme fraiche av den letteste typen
1 dl melk 
1 dl vann
1 ts timian
Salt - pepper
Olivenolje


Ha olivenolje i en gryte. la det bli varmt, og la rødløkbåter surre over middels varme til løken er myk. Tilsett hakket hvitløk og la dette surre litt til før du tilsetter blomkålbuketter. Når dette har surret et par minutter tilsetter du tomatpure´. Hell over  vann og kok opp, rør inn creme fraiche og krydder. La dette koke i ca 5-8 minutter før du legger i litt tykke skiver og eplebåter og mais. Ha på melk slik at det blir passe tykk saus. Smak til med mere krydder, kontroller at alt er gjennomvarmt/kokt. Strø gjerne over med finhakket persille eller annet grønt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar