mandag 18. september 2017

Kyllinggryte med bacon, fenikkel og persillerot


Dette er en lettlaget middag med mye smak, og har du det ekstra travelt så kan du lage denne kyllinggryten av en ferdig grillet kylling. Ellers er det ingredienser som du vanligvis har i heimen.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Kyllingfilet eller kyllinglår nok til to
1 liten fenikkel i tynne skiver
1 grovhakket løk 
2 -3 skiver sellerirot i små biter
Ca. 100 gr bacon
Kyllingbuljong eller vann/terning
1/2 ts timian
Pepper
Smør/olje


Begynn med å dele kyllingen i strimler og stek den pent brun på begge sider i smør/olje. Bruker du andre deler av kylling så brun den på samme måte, bruker du ferdig grillet kylling, tilsetter du den når gryten nesten er ferdig.
Stek bacon og legg det over på kjøkkenpapir. Ha litt god olje i gryten, og surr løk, persillerot og fenikkel til alt blir blankt. Ha på litt pepper og timian, og legg i kyllingbiter og bacon. Hell over kyllingbuljong til det så vidt står kant i kant med innholdet i gryten. Kok opp og la gryten småkoke i ca. 30 minutter. Smak til med salt hvis det trengs, vanligvis er baconet så salt at det blir nok saltsmak. Bruker du en ferdiggrillet kylling så tilsetter du den nå og gir det hele et oppkok.
Ris, pasta eller søtpoteter smaker godt som tilbehør.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar