mandag 25. september 2017

Kyllingsalat med sprøstekte kantareller


Når det ligger kantareller i grønnsaksdisken mååååå jeg bare plukke med meg noen, det er noe med fargen, fasongen og ikke å forglemme smaken som er veldig fristende. Kantareller er godt til det meste, som sprøstekt sammen med bacon på en god rugbrødskive, i en deilig høstgryte og for ikke å smakke om til viltkjøtt. I dag har vi spist kyllingsalat med avocado, mango, sprøstekte kantareller og lune småtomater - det ble en nydelig kombinasjon. Vil du gjøre dette veldig raskt og lettvint kan du bruke en ferdiggrillet kylling. Til en slik salat smaker det godt med rugbrød penslet med olje og ristet i stekeovnen på ca. 200 grader i 5-8 minutter, snu brødet og stek like lenge på den andre siden.


DETTE TRENGER DU TIL 2 PERSONER:

2 kyllingbryst i biter 
Ca. 1/2 liter kantareller
Smør/olje til steking
1 liten mango i skiver
1 avocado i skiver
Små tomater
Hjertesalat
DRESSING:
Lite beger lett frukt yoghurt (helst mango eller ananas)
Eller:
2 ss kesam
2 ss lett creme fraiche 
1-2  ts dijon sennep
1 ts honning
Noen dråper presset sitron


Vask og tørk kyllingen og stek den pent brun i smør/olje på stekepannen og la den avkjøle. Børst ren kantarellene med en liten børste, og stek de pent brune i smør/olje på stekepannen. Når du har stekt kylling og kantareller legger du tomatene på stekepannen slik at de blir gjennomvarme, men ikke så varme at de sprekker. Vask og kutt opp salaten og legg den på et fat. Rens og del opp avocado og mango og legg de sammen med kyllingen oppå salaten. Dryss over de sprøstekte kantarellene og topp med tomater som blir som sukkertøy når de får litt varmebehandling.
Til en slik salat smaker det godt med en yoghurtdressing rett og slett bare bruke yoghurten slik som den er. Jeg bruker lettyoghurt med mango, eple eller ananas. Vil du lage dressingen selv, blander du bare sammen ingrediensene og smaker til med honing, sennep og sitron.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar