lørdag 23. september 2017

Krydderkokte plommer


En frisk og god dessert sammen med en kremklatt, og lettvint å ta til når du først har fått plommene på glass. Dettte er også en fantastisk vertinnegave, julegave eller bursdagsgave. Jeg har brukt mørke plommer som fikk en lekker farge når de kom på glass, og laken smakte herlig av krydder og en skvett portvin. Du kan velge om du vil hermetisere eller putte plommer med lake i fryseren.


DU TRENGER:

1 kg plommer
 
LAKE:
 
9 dl vann
Ca. 200 gr sukker
1 vaniljestang
2 kanelstenger
2 stjerneanis
1 ts hel kardemomme
Et par skiver sitron
2 dl portvin (kan sløyfes) 


Ved hermetisering: Bruk norgesglass med gummiring. Vask glassene godt og legg glass, lokk og gummiringer i stekeovnen på 120 grader og la de ligge i 15 minutter. Ha alle ingrediensene til laken i en kasserolle og kok opp. La laken småkoke i ca. 15 minutter. Lag et lite kryss i skinnet på toppen av plommene med en skarp kiv og legg de i kokende vann et par minutter og deretter i iskaldt vann slik at du får skinnet på plommene lett av. Legg de skinnfrie plommene i laken og gi de et oppkok. Legg plommene på varme rene glass, kok opp laken igjen og hell den over plommene i glasset, hell på så mye at det nesten renner over. Tørk av glasset med en ren fuktig klut og legg på gummiring og lokk. Når glassene er avkjølte løsner du litt på lokkene og skrur de godt til igjen. Velger du å fryse plommene, øser du bare plommer og lake i plastbokser, lar det kjølne, legger på lokk og putter i fryseren.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar