onsdag 29. mars 2017

Salat med lune tomater


En slik salat er et fullverdig middagsmåltid og veldig mettende. En slik salat kan lages av det du har i kjøleskapet av frukt og grønnsaker, sammen med skinke, reker, laks, kylling eller spekeskinke slik som jeg har brukt i dag. Det som er spesielt med denne salaten, er de lune tomatene som smaker som snop når de er bakt i ovn på denne måten.
Se forslag til andre ingredienser nederst i oppskriften.

TIL DENNE SALATEN FOR TO HAR JEG BRUKT:

1 oppkuttet hjertesalat
God neve baby spinat
2 kokte egg i båter
Noen sukkererter delt i to
1 avocado i skiver
6 skiver spekeskinke
Høvlet parmesan
Urter eller klippet karse
8 - 10 småtomater
God olivenolje
Salt - pepper
 DRESSING:
2-3 ss Drømmelett
1 - 2 ts chilimarmelade eller chilisaus


Legg småtomater i en liten ildfast form, ringle over ca. 1-2 ss god olivneolje, strø på litt salt og pepper og sett de i stekeovnen ved 200 grader til tomatene begynner å falle sammen.
Legg alle ingrediensene du skal bruke lagvis på tallerkener og legg på de lune tomatene til sist. Serveres med godt brød og dressing.
Forslag til andre ingredienser du kan bruke i en salat: Rester fra middagen som stekt laks, torsk eller fiskepudding, tunfisk, rester av kokt skinke eller litt av en skinkeboks, kjøttboller eller rester av koteletter. Pære, eple og appelsinbåter smaker nydelig i en salat. Alle typer grønn salat, rødkål, raspet rå rødbeter, tynne skiver av ukokte gulrøtter, agurk, tomatbåter, små buketter av blomkål og brokkoli, også kokte grønnsaker er godt i salat, bønner, linser og kikerter er både godt og mettende og inneholder masse proteiner, litt løk er også godt i salat særlig til salater med fisk, men vær litt forsiktig slik at ikke smaken av løk blir dominerende. Egentlig er det bare å dra frem fra kjøleskapet og bruk det du har, bruk opp alle rester på denne måten for du kaster sikkert ikke mat du heller.
Som dressing er det supert med gresk yoghurt smakt til med sennep og honning eller litt ripsgele.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar