fredag 24. mars 2017

Asparges med egg Benedict og hollandés


I dag serveres den klassikeren som rene luxusutgaven, med asparges, seranoskinke og klassisk hollandés. Et godt brød ved siden av og du har en herlig lunsjrett eller en liten lett middag - ja dette er ikke så dumt til frokost heller.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

6-8 skiver god spekeskinke 
2 eller 4 egg
2 ss eddik
1 ts salt
8 - 10 asparges
Ca. 200 gr spinat
2 fedd hvitløk i tynne skiver
God olivenolje
Salt - pepper
HOLLANDE´S
50 gr smør
1/4 dl hvitvin
1 eggeplomme
Presset citron
Salt (hvit pepper) 


Knekk av den nederste delen på aspargesen. Kok opp en kasserolle med rikelig vann tilsatt litt salt og forvell aspargesene i ca. 3 minutter. Ta opp aspargesen og ha den over i iskaldt vann med en gang den er ferdig kokt. Legg aspargesen over på et kjøkkenpapir slik at de får renne av.
Ha litt god olivenolje på stekepannen og la hvitløkskivene få surre til de begynner å få farge, legg i spinaten (knip av grove stilker) og la den få surre sammen med hvitløken til spinaten faller sammen, krydre med litt salt og pepper. Sett spinat og hvitløk tilside. Smelt smøret til hollandésen og hell det over i en kopp el. Mens smøret smelteer setter du over en kasserolle med rikelig vann, tilsetter eddik og salt. Når vannet koker demper du varmen på platen, bruker en sleiv eller en visp og rører fort rundt i vannet slik at du får en virel midt i vannet, knekk ett og ett egg i en kopp og før koppen med egget ned i vannet og hell ut egget. Nå vil hviten samle seg rundt eggeplommen, og så gjør du likedan med det andre egget. La eggene koke ca. 3 minutt, gjenta hvis du skal posjere flere egg. Ta eggene opp med en hullsleiv eller en fiskespade. Når du skal lage hollandés visper du sammen eggeplommen og hvitvinen i en liten kasserolle, bruk svak varme på platen, og varm forsiktig opp til det begynner å tykne. Her må du være veldig forsiktig, for blir det for varmt vil egget koagulere og det blir eggerøre. Når egg og vin er passelig tykt sper du med smøret litt av gangen mens du pisker kraftig, det er her det ofte går galt med denne sausen - den skiller seg, men, bare du sper litt av gangen og pisker kraftig, går det greit, pass på at du ikke får med det hvite grumset på bunnen av smøret. Smak til sausen med sitron, salt og hvit pepper.
Fordel spinatblandingen på to tallerkener, legg på asparges og spekeskinke og topp med posjert egg og hollandés.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar