torsdag 30. mars 2017

Gurkemeie og ingefærshot


Gurkemeie skal ha mange helsemessige fordeler,  her er noen : Fordøyelsregulerende, slimløsende, antiinflammatorisk, masse antioxidanter og sykdomsforebyggende, styrker imunforsvaret, reduserer kolesterolet og er god for huden, det er nesten ikke grenser for hva denne lille roten kan gjøre for helsen vår. Gurkemeie kan kjøpes som krydder og i fersk tilstand som en liten rot og ligner litt på ingefær, den er av samme planteslekt, men er mye mindre.  Gurkemeie har et ualminnelig sterkt fargestoff i seg, så bruk hansker når du skal skrelle og raspe gurkemeie, bruk redskaper som tåler klorin/skurekrem, for det er ikke titl å underslå, til og med redskaper av stål får farge som er vanskelig å få av. Jeg har laget en shot som er god å drikke og som kan stå 2-3 uker i kjøleskapet, det er nok med et lite glass per dag.

DU TRENGER TIL 1 LITER:

2 sitroner
2 appelsiner (kan sløyfes)
50 gram hel gurkemeie
50 gr fersk ingefærrot
1-2 ss flytende honning
1 l vann
Grønn te (kan sløyfes)


Press saften av sitroner og appelsiner. Rens og rasp gurkemeie og ingefær. Bland alt i en kasserolle og hell over 1 liter vann. Kok opp og ta kasserollen av platen, bruker du grønn te, så har du den i kasserollen nå. La blandingen stå og trekke i ca. 30 minutter. Sil blandingen, rør inn honning til du får såpass søtsmak at det ikke er ubehagelig å drikke, hell på glassflasker eller en glassmugge og sett i kjøleskapet.


4 kommentarer:

 1. Hvis man ikke får tak i frisk gurkemeie, kan man da bruke pulver? Og i tilfelle hvor mye?

  SvarSlett
 2. Denne er basert på frisk gurkemeie, har problemer med å få kjøpt det jeg også. Prøv deg frem med pulver, begynn med 1 toppet ts. og smak deg frem. Det skal ikke være så sterkt at det river i halsen. Hilsen Synne

  SvarSlett
 3. Jeg vet at får du for mye gurkemeie, før magen venner seg til det, kan det medføre veldig løs mage. Begynn med 1 ts og øk gradvis etterhvert som magen venner seg til det. Maks dose bør ikke overstige 20 gr. Har du i litt grovkvernet pepper, øker du også opptaken av næringstoffene markant.
  Hilsen Frank

  SvarSlett
 4. Takk skal du ha Frank, det var veldig greit forklart.Hilsen Synne

  SvarSlett