lørdag 4. mars 2017

Glutenfrie pizzasnurrer


Et raskt måltid eller en god nistepakke for den som har søliaki/glutenallergi er å lage slike pizzasnurrer av en ferdig pizzabunn. Desverre er de glutenfrie ferdigkjøpte pizzabunnene veldig små, det blir ikke så mange snurrer av en bunn, så det aller lureste er å lage den glutenfrie pizzabunnen selv. I dag skulle jeg lage noe litt raskt, så da ble det en ferdigkjøpt bunn. Snurrene ble skikkelig gode, og mitt barnebarn som har søliaki sa det slik "disse var sinnsykt god". Jeg laget tomatsaus av en liten boks hermetiske tomater, og selv om det var en liten boks ble det mye tomatsaus til overs, den ble puttet i fryseren og skal bli brukt til neste gang jeg skal lage pizzasnurrer eller brukes til en tomatsuppe.

DU TRENGER:

1 glutenfri  pizzabunn
Ca. 1 - 1 1/2 dl raspet hvit ost
4 - 6 skiver kokt skinke i strimler
TOMATSAUS:
1 liten boks hermetiske tomater
1 ts honning
Litt salt - pepper
1 ts oregano
1 ts pesto (kan sløyfes)


Du trenger ikke koke tomatsausen, bare tilsett alle ingrediensene og bruk en stavmixer til å kjøre den glatt, smak til om den er nok krydret. Pakk ut pizzabunnen og la den ligge noen minutter i det papiret den er rullet i. Bruk et kjevle og kjevle bunnen litt på papiret slik at den blir litt mere firkantet. Smør på tomatsaus, og dryss over raspet ost og skinkestrimler. Rull sammen med hjelp av det papiret bunnen ligger på, og del i biter med en skarp kniv som legges på bakepapirkledd stekeplate. Stekes ved ca. 200 grader i 12 - 15 minutter. Avkjøles nesten helt på platen før de legges over på en rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar