mandag 6. mars 2017

Pannestekt torsk med bacon, grønnkålsalat og mandelpoteter


Nå er det virkelig tid for for torsk eller skrei, Det er nå torsken er på sitt aller beste og er noe av det jeg liker aller best. Torsk kan varieres i det uendelerlige, stekes, bakes, wokes eller kokes, det er bare fantasien vår som bremser oss. Som tilbehør passer det meste til torsk, som grønnkål og bacon som vi har i dag.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 400 gr torsk uten skinn og bein
Salt - pepper
Smør/nøytral olje
4 - 6 skiver bacon
1 rødløk i båter
Ca. 80 - 100 gr grønnkål
Olje
Salt pepper
1 ss smør


Rens grove stilker ut av grønnkålen og forvell den et par minutter i kokende vann, hell av vannet og sett den tilsides. Rens rødløken og del den i tynne båter, som får surre i litt olje til den begynner å bli blank, da tilsetter du grønnkålen og lar dette surre til grønnkål og løk er myke, smak til med salt og pepper og tilsett en ss smør helt til slutt. Stek bacon i litt smør og hold den varm. Ha salt og pepper på fiskestykkene før de stekes i smør/olje på stekepannen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar