fredag 17. mars 2017

Burger med bacon, chilidressing og mango/avocado salat


Det er alltid populært å servere burgere - store gode saftige burgere med deilig tilbehør. Toppingen kan varieres i det uendelige, det er bare å bruke fantasien, og så har det litt med smak å gjøre. Bacon til burgeren smaker alltid godt, noen vil ha ost eller en god dressing og så må det være en god salat.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

800 gr karbonadedeig
Salt - pepper
1 egg

CHILIDRESSING:
Ca. 2 dl Drømmelett eller gresk yoghurt
3 ss chilimarmelade eller bruk søt chilisaus
Rør sammen alle ingrediensene og smak på dressingen om det er passe smak av chilimarmelade

MANGO OG AVOCADO SALAT:
2 avocado i terninger
2 mango i terninger
1 liten boks mais
Chilimarmelade (kan sløyfes)
Pepper
Bland sammen terninger av avocado og mango, kvern over litt pepper, vend forsiktig rundt, og hell over godt avrendte maiskorn. Chilimarmelade serveres ved siden av.

TILBEHØR:
4 burgerbrød (oppskrift på gode burgerbrød finner du her )
4 - 8 skiver bacon
Tomat
Rødløk
Grønn salat 


Stek baconskivene  pent brune i litt smør, legg de på et kjøkkenpapir og hold de varme til burgerne er stekt. Rør raskt sammen ingrediensene til burgerne, bruk gjerne rene hender og ikke jobb med deigen mere enn høyst nødvendig, deigen skal ikke bli seig. Del den ferdige farsen opp i fire like store deler og form til jevne fine burgere, bruk våte hender så er det lett å forme burgerne. Stek burgerne i smør/olje i ca. 3 - 4 minutter på hver side slik at de får en fin stekeskorpe, etterstek burgerne på svak varme til de er passe stekt. Legg grønn salat på den ene delen av burgerbrødet, legg på en skive tomat, så den varme burgeren, topp med baconskive, dressing og rødløk, salaten serveres ved siden av.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar