lørdag 18. mars 2017

Kylling og chorizogryte med kikerter


En god og varmende kyllingrett laget med kyllingklubber, chorizo og som er godt krydret med hvitløk og rosmarin. jeg hadde en chorizopølse som var skikkelig "hot", men du kan selv velge om du vil ha en mildere chorizo. Kikerter er en råvare som jeg bruker mere og mere av da det er en næringsrik belgfrukt med mange gode egenskaper i tillegg til at det er godt og mettende.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

4 -5 kyllingklubber 
Ca. 50 - 80 gr chorizo i skiver
3 - 4 skiver bacon i biter (bacon kan sløyfes)
1 grovhakket rødløk
2 fedd finhakket hvitløk
1 liten boks hermetiske tomater (300 gr)
Ca, 1 - 1 1/2 dl kyllinbuljong (terning og vann)
Ca 1 dl rødvin
1 liten boks kikerter
1 ts rosmarin eller timian
Salt - pepper
Olje/smør til steking


Vask og tørk kyllingklubbene, ha litt smør/olje i en stekepanne og brun kyllingen på alle sider slik at de blir jevnt og pent brunet, legg de over i en gryte som retten skal lages i. Brun bacon hvis du bruker det, og legg det i gryten sammen med kyllingen. Tørk av stekepannen og ha i litt ny olje og stek raskt  skivene med chorizopølse, de skal ikke brunes, bare stekes lett, ta de over i gryten med kylling og la løk og hvitløk få å surre litt i samme olje som du stekte chorizo i før du heller løken også i gryten. Hell i rødvin, hermetiske tomater og kyllinbuljong, tilsett krydder, salt og pepper og kok opp. La gryten småsurre i ca. 30 - 40 minutter. Smak til om gryten har fått nok salt, pepper og krydder og hell over kikerter som du først skyller godt i kaldt vann. Kok opp og  la gryten koke ca 5 minutter til. Gryten serveres med godt brød eller en god grønn salat. En rømmeklatt er også godt til denne gryten, det mildner litt hvis du bruker en "hot" chorizo.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar