mandag 28. juli 2014

Rislapper med sitron


Er du så "heldig" at du har en liten rest med risgrøt igjen er ikke veien lang til deilige rislapper til kaffekosen. Det er ikke store grøtresten som skal til før det er nok til rislapper.

DU TRENGER:

4-5 dl ferdig avkjølt risgrøt
3 egg
1/2 ts bakepulver
1 ss sukker eller annet søtningsstoff
Ca. 2 dl melk
1/2 - 1 ts kardemomme
Ca. 1/2 dl finhakkede/malte  mandler
Skall av 1/2 sitron
Hvetemel til passende deig


Visp sammen egg og sukker, tilsett sitronskall og kardemomme. Rør inn melk og grøt vekselvis. Bland bakepulver  og vaniljesukker i litt mel og rør det inn i røren sammen med mandler. Tilsett mel slik at det blir en ganske tykk røre. La røren stå på kjøkkenbenken ca 30 minutter eller la den stå lengre, men da i kjøleskapet. Varm stekepannen, bruk middels varme og ha i en liten smørklatt. Hell i røre som skal være så tykk at den ikke renner utover som en pannekake, men bare sige litt utover. Stek små lapper på størrelse som et tefat, eller mindre. Legges på rist for avkjøling.


Rislappene nytes lunken med bær, syltetøy, rømmeklatt eller kesam.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar