fredag 18. juli 2014

Nakkekoteletter med provence-krydder og crispy salat


Nakkekoteletter har et fint marmorert kjøtt og er derfor  uten tvil mere smakfulle og mye mørere enn koteletter fra rygg, koteletter er også mager mat, selv om de har en fettrand. Ikke skjær bort fettrand eller fett på kotelettene før de stekes, fettet smelter, og trekker ikke inn i kjøttet, så det greieste er å skjære bort fett etter at kotelettene er ferdigstekt, da får du en saftigere og mere smaksrik kotelett. Egentlig skulle disse kotelettene på grillen, men en regnbyge - helt uanmeldt - forstyrret den grillingen, så derfor ble kotelettene tilberedt på stekepannen innendørs. Kotelettene ble krydret med provence krydder som har en helt spesiell duft og smak og liker du først denne kryddertypen vil du like disse kotelettene også.


                                                                        DU TRENGER:

1 stor nakkekotelett pr. person
Salt
Provencekrydder (ca. 1/2 ts på hver kotelett)
Smør/olje til steking.

La kjøttet ligge på kjøkkenbenken i romtemperatur minst en time før du begynner å steke. Bruk en tykkbunnet stekepanne, ha i smør og bruk sterk varme. Dryss salt og provencekrydder på kotelettene
og legg de på stekepannen, ikke for mange av gangen. Stek kotelettene raskt brune på begge sider, demp varmen og la kotelettene ettersteke på middels varme 5-8 minutter alt etter hvor tykke kotelettene er.


CRISPY SALAT (til 2 pers.)

1 liten pakke blandet salat
1/2 hjertesalat i tynne strimler
1 liten fenikkel i tynne ringer
3-4 reddiker i staver
Noen tynne skiver rødløk
1/2 eple i tynne staver
1 bit slangeagurk i tynne staver

DRESSING:
2 ss sitron
Litt salt - pepper
1 ts honning
1/2 ts dijonsennep
Ca. 4 ss god olivenolje
Finklippet mynte eller persille

Rør sammen alle ingrediensene untatt oljen og mynte, oljen pisker du inn til slutt og så rører du inn mynte eller persille. Dressingen vendes inn i salaten rett før servering.


Den nydelig potetsalaten som virkelig kan anbefales, finner du oppskrift på her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar