Fløyelsmyk og deilig dessert med friske bringebær som passer veldig godt nå sommerstid, ypperlig til å runde av et godt måltid med.
TIL 4 PORSJONER TRENGER DU:
1/2 vaniljestang
1 sitron
200 gr frosne bringebær
4 plater gelatin
1 eggehvite
100 gr sukker
20 gr melis
2 1/2 dl kremfløte
Ca 2 dl friske bær
Melis til pynt
Legg gelatinplatene i kaldt vann til bløting. Skrap ut frøene på den halve vaniljestangen og ha de i en kasserolle sammen med de frosne bærene og sukkeret. Kok opp på middels varme mens du rører, og rør til bærene er myke og sukkeret er helt smeltet. Ha bærene i en sil med små hull og bruk en slikkepott til å mose bærene gjennom silen slik at det kun blir bringebærstenene igjen. Varm opp sitronsaften og litt av bærsaften, klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de i sitron/bær blandingen og rør dette inn i resten av bærsaften. Avkjøl bærmassen til den er lunken. Pisk eggehviten stiv sammen med melisen og vend den inn i den den avkjølte bærmassen. Pisk kremfløten nesten stiv og vend den også inn i bærmassen. Rør godt rundt slik at alt blander seg. Hell bærmassen i porsjonsglass eller en skål, og sett til avkjøling - det tar ca. 4-5 timer. Ved servering pynter du bringebærmousseen med friske bringebær, og melisdryss.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar