Søk i denne bloggen

torsdag 26. juni 2014

Pulled chicken som burger


Pulled Pork har vært en svært populær rett en tid og blitt manges livrett, veldig godt, og anvendelig til mange retter som fahitas, burger blant annet. Jeg har prøvd meg på pulled chicken i dag, og en ting er sikkert - det blir ikke siste gang, kyllingen ble veldig smakfull, veldig mør  og noe av det beste vi har spist på lenge. Kyllingen trenger noe lengre tid i stekeovnen enn vanlig, men den passer seg selv når du først har satt den inn i ovnen, og så kan du lage mye av gangen. Vi har spist pulled chicken som taco og som burger, alt fantastisk godt. Du kan bruke en hel kylling i biter eller bare kyllingfileter eller lår slik som jeg har gjort.
Først lager du en krydderpasta som du gnir inn i kyllingen

TIL EN HEL KYLLING ELLER 4-5 FILETER TRENGER DU:

2 ts salt
1 1/2 - 2 ts paprikapulver
1 ss brunt sukker
1/2  ts cayennepepper
1/2  ts spisskummen
2  ts oregano
1  ts malt ingefær
1 ts koriander (kan sløyfes)
1-2 ss god olivenolje

Bland alle krydderiene sammen med oljen og gni kyllingen godt inn med blandingen.  Varm en stekepanne, ha i litt olje og la kyllingen få surre over middels varme i et par minutter på hver side, før den legges i et ildfast fat eller form.
Neste trinn er å lage en "saus/kraft" som kyllingen skal ligge i mens den langtidssteker i stekeovnen

DU TRENGER:

1 1/2 dl kyllingbuljong/kyllingkraft
2 fedd hakket hvitløk
2 finhakkede sjalottløk
1 liten finhakket chili (kan sløyfes)


Hell sausen/kraften over kyllingen i formen, dekk tett til med al-folie og sett formen inn i stekeovnen på 130 grader. La formen stå i stekeovnen i 1 1/2 time. Ta formen ut av stekeovnen, ta av al-folien og bruk to gafler og "riv" kjøttet fra hverandre slik at det blir strimler. La kjøttet ligge i kraften til alt er helt kaldt. Så når kjøttet er kaldt kan du lage de deiligste burgere og til burgere med pulled chicken er det aller best med en coleslaw salat, og coleslaw er best når du lager den selv, og ekstra god nå med sommerkål

                                                                    COLESLAW

1 stor eller to små gulrøtter
Ca. 250 - 300 gr sommerkål
1 (helst) grønt eple med skall
1 ts god sennep
Noen sitrondråper
Litt sukker (kan sløyfes)
Salt - pepper
Ca. 1/2 - 3/4 dl majones
Ca. 1/2 dl lett creme fraiche eller rømme

Riv gulrøttene fint, eplet rives litt grovere. Kutt kålen så tynt/fint du bare kan. Bland sammen og tilsett majones, sitronsaft, sukker og creme fraiche. Smak til med salt, pepper og sennep. Noen liker også sylteagurk i små biter i salaten.


4 kommentarer:

  1. Hei, lagde dette i dag, supergodt! Takk for fin oppskrift og bilder ☺

    SvarSlett
  2. Takk, det var hyggelig å høre

    SvarSlett
  3. Hei. Veldig god oppskrift, men etter 2, 5 timer i ovnen var det fortsatt ikke mulig å dra det fra hverandre. Brukte 3 hele kyllinger, hvor lenge tror du de trenger i ovnen for å kunne bruke det som pulled pork?

    SvarSlett
  4. Har aldri opplevd å ha brukt så lang tid i ovnen, brukte du kyllingene hele vet jeg faktisk ikke, jeg bruker vanligvis kyllingfileter eller lår og da er de ferdig på ca. 1 1/2 time. Ville nok dele opp kyllingene. Har aldri opplevd at de har vert vanskelig å få de fra hverandre. Sikker på at du ikke har latt de ligge for lenge i ovnen? Da kan kyllingen bli hard og seig. Ville nok brukt lavere temp på stekeovnen hvis de skulle ligge så lenge som 2 1/2 time.

    SvarSlett