Blåbærmarmelade laget av frosne blåbær og smakt til med kanel og nellik, utrolig godt til pannekaker. Jo da den er også god til vafler, i en kake og på en brødskive, men aller best på pannekaker. Jeg angir ikke sukkermengde da noen vil ha syltetøy og marmelade veldig søtt, og noen er som meg og sparer på sukkeret.
DU TRENGER:
600 gr blåbær frosne eller ferske
Sukker (1 dl)
2 kanelstenger
1/2 ts malt nellik, (smak deg frem)
Ha bær og 1dl sukker i en kasserolle sammen med kanelstengene og malt nellik og kok opp. La bærene småkoke i 8 - 10 minutter, mens du smaker til med mere sukker og nellik. La kanelstengene ligge i marmeladen til den blir kald. Bruker du veldig lite sukker blir det en tynn marmelade, men jeg lar marmeladen bli helt kald, og rører inn litt Certo frysepulver (ca.1 toppet ts.) sammen med litt sukker, da får jeg en marmelade som smaker bær og ikke bare sukker, og som allikevel henger fast på skiven eller pannekaken. Denne marmeladen holder seg minst et par uker i kjøleskapet, men det går greit å ha marmeladen på små glass eller plastbeger og putte i frysen, det er en fin måte for oss som ikke har en god matbod.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar