fredag 27. juni 2014

Indrefilet av okse med duchesspoteter og balsamicosaus


Det er ikke så ofte vi spiser indrefilet, jeg synes entrecote er et så mye bedre kjøttstykke på smak, men dette her var et nydelig stykke kjøtt, og sammen med balsamicosaus og herlige duchesspoteter - veldig godt.

DU TRENGER:
 
2 stykker indrefilet av okse (ca. 180 - 200 gr pr. stk.)
Smør til steking
Salt pepper
 
Ha salt og pepper på biffene og stek i smør på sterk varme et par minutter på hver side. Jeg bruker å ta stekepannen bort fra platen og la biffene hvile litt for så å la de steke et minutt eller to igjen alt etter størrelsen. Dette er for meg en perfekt måte å steke biff på.


DUCHESSPOTETER
Ca. 150 gr sellerirot
Ca. 300 gr poteter.
1 eggeplomme
Knapt 1/2 dl matfløte
Salt - pepper

Kok poteter og sellerirot  UTEN salt til de er helt møre.  Lag mos og tilsett fløten, mos godt slik at det blir en glatt og jevn mos. Tilsett eggeplommen, og smak til med salt og pepper.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Legg bakepapir på en stekeplate og sprøyt med en kakesprøyte små rosetter av potetmosen. Stek potetrosettene til de så vidt begynner å vise tegn til å bli brun på toppen, det tar ca. 25 minutter.


BALSAMICOSAUS:
 
2 sjalottløk finhakket
1 ss smør
1 ts tomatpure
1 dl kjøttkraft
1 dl vann
1 1/2 dl rødvin
4 ss balsamico
2 ss soyasaus
1/2 laurbærblad
1 ts timian
Pepper (salt hvis kjøttkraften ikke er salt)
1 ts honning
2 ss smør tilsettes etter at sausen er ferdigkokt

La sjalottløken få surre til den er myk og blank i smør. Tilsett tomatpure og la den få surre med et par minutter. Tilsett kraft, vann, vin, balsamico og soyasaus. Kok opp og tilsett krydder, smak til om du trenger å tilsette salt. La sausen koke inn noen minutter. Ta ut laurbærbladet og pisk inn smøret. Nå må ikka sausen koke mere. Vil du kan du sile sausen, personlig synes jeg det er unødvendig, men det er opp til hver enkelt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar