På slike dager som vi har her på Vestlandet for tiden, vi jeg helst være ute og nyte disse fantastiske dagene og det blir mindre tid til å stå over komfyren. Og på slike dager er salat det beste jeg kan servere, lett, enkelt og utrolig godt. Til denne roastbeefsalaten i dag har jeg også puttet inn litt kokte lune poteter. Av andre ting kan du bruke det du har i kjøleskapet, men litt frukt, smaker godt sammen med roastbeef som melon, ananas, pære eller eple.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Ca. 200 gr ferdig oppskåret roastbeef
Noen salatblader eller blandet salat.
Noen tynne ringer rødløk
1 stor eller 2-3 små kokte lune poteter i skiver
Ca. 5 cm. agurk i tynne staver
6-7 små tomater delt i to
2 skiver melon i biter
DRESSING:
2 -3 ss presset sitron
2-3 ss god olivenolje
1 stor ts dijonsennep (gjerne den grove)
2 ts honning (helst blomsterhonning)
1 ss klippet persille
1 ss finhakket basilikum
Begynn med å lage dressingen ved at du først begynner med sitronen, og blander resten av ingrediensene i den. Rør godt sammen.
Legg roastbeefen pent opp på et fat og legg lune potskiver i mellom. Legg resten av salatingrediensene rundt roastbeefen. Dressingen dryppes over rett før servering. Salaten serveres med et godt brød eller focaccia.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar