Søk i denne bloggen

fredag 13. juni 2014

Roastbeefsalat


På slike dager som vi har her på Vestlandet for tiden, vi jeg helst være ute og nyte disse fantastiske dagene og det blir mindre tid til å stå over komfyren. Og på slike dager er salat det beste jeg kan servere, lett, enkelt og utrolig godt. Til denne roastbeefsalaten i dag har jeg også puttet inn litt kokte lune  poteter. Av andre ting kan du bruke det du har i kjøleskapet, men litt frukt, smaker godt sammen med roastbeef som melon, ananas, pære eller eple.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 200 gr ferdig oppskåret roastbeef
Noen salatblader eller blandet salat.
Noen tynne ringer rødløk
1 stor eller 2-3 små kokte lune poteter i skiver
 Ca. 5 cm. agurk i tynne staver
6-7 små tomater delt i to
2 skiver melon i biter

DRESSING:

2 -3 ss presset sitron
2-3 ss god olivenolje
1 stor ts dijonsennep (gjerne den grove)
2 ts honning (helst blomsterhonning)
1 ss klippet persille
1 ss finhakket basilikum


Begynn med å lage dressingen ved at du først begynner med sitronen, og blander resten av ingrediensene i den. Rør godt sammen.
Legg roastbeefen pent opp på et fat og legg lune potskiver i mellom.  Legg resten av salatingrediensene rundt roastbeefen. Dressingen dryppes over rett før servering. Salaten serveres med et godt brød eller focaccia.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar